A hadsereg nem akar beavatkozni

2020. november 03. – 23:08

Másolás

Vágólapra másolva

Mark Milley, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke (azaz kb. az amerikai fegyveres erők parancsnoka) vezető amerikai lapoknak tartott informális videótájékoztatón leszögezte, hogy a hadsereg semmilyen formában nem vesz részt egy esetleges hatalomátadási folyamat biztosításában. Egyik tábornoka pedig arra figyelmeztette az újságírókat, ne vezesse őket félre a nemzeti gárdisták (a hadsereg tartalékosainak) utcai jelenléte, az ő felvonulásukat ugyanis az egyes tagállamok kormányzói saját jogkörükben igényelhetik.

Ahogy a tájékoztatóról beszámoló Axios megjegyzi, önmagában már az is elég szokatlan, hogy a fegyveres erőknek le kell lőniük azokat a spekulációkat, hogy egy választási vereséget szenvedő elnököt ők tessékelnék ki a Fehér Házból. Trump korábban többször is belengette, hogy nem fogja elismerni választási vereségét, azonban a Fehér Házból való kitessékelésére csak az elnök védelméért felelős Secret Service tehetne kísérletet (gondolom, nem kell ecsetelni, egy ilyen helyzet jogi és politikai szempontból is példátlan lenne).

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!