200 szakembert küld tesztelni Szlovákiába Magyarország

2020. október 30. – 19:10

Másolás

Vágólapra másolva

200 egészségügyi dolgozóval segíti a hétvégi szlovákiai országos tesztelési programot Magyarország, szúrta ki Ivan Korčok szlovák kül- és EU-ügyekért felelős miniszter Twitter-bejegyzését a 444.hu. Korčok arról írt, hogy bár ők csak 50 embert kértek, a magyarok 200-at küldenek, amit nagyon köszön Szijjártó Péternek. A magyarok Komáromban, Léván, Nyitrán és a Kassa melletti Tőketerebesen fognak besegíteni.

Mint arról korábban beszámoltunk, Szlovákiában az ország egész lakosságát koronavírustesztnek vetik alá. A nagyméretű akció, amelynek előkészületei a nyilvánosság kizárásával már egy hónapja folynak, hamarosan megkezdődik.

Az embereket – Szlovákiának több mint ötmillió lakosa van – antigéntesztnek vetik alá, amelyből az állam mintegy 13 millió darabot rendelt. A tesztelés eredménye 15 perc elteltével már kiértékelhető.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass