Koronavírusos lett az amerikai külügy egy magasrangú tisztségviselője, aki nemrég Magyarországon járt

2020. október 27. – 22:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Koronavírusos lett Peter Berkowitz, az Egyesült Államok Külügyminisztériumának politikai tervezési igazgatója, Donald Trump amerikai elnök közeli tisztségviselője, írja a Washington Post.

Berkowitz a pozitív tesztje előtt két héttel járt Magyarországon, Nagy-Britanniában és Franciaországban is. A lap szerint a férfi európai látogatásai során gyakran hanyagolta a maszkhasználatot és a távolságtartást, de az amerikai külügy ezt tagadja.

Berkowitz Magyarországon Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkárral és Dancs Ferenc helyettes államtitkárral találkozott, de részt vett egy kerekasztal beszélgetésen is, ahol arról volt szó, miként tekint az Egyesült Államok Közép-Európára. Az amerikai és a magyar fél is megegyezett abban, hogy stratégiailag ugyanazok a céljaik.

Berkowitz látogatása után Magyarország nem kötött még hozzá koronavírus fertőzöttet, írja a lap.

Orbán Viktor és a magyar kormány egyébként továbbra is a republikánusoknak és Donald Trumpnak szurkol az amerikai elnökválasztáson, minderről itt és itt olvashat bővebben, itt pedig az erről készült videónkat is megnézhezi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!