Trump visszatért a Fehér Házba, levette maszkját az erkélyen

2020. október 5. – 22:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump helyi idő szerint hétfő este elhagyta a Walter Reed kórházat, ahová egy pozitív koronavírusteszt után pénteken szállították átírja a New York Times. Az elnök orvosa, dr. Sean P. Conley szerint ugyan hazaengedik, de még nem győzte le teljesen a Covid-19-et.

Trump fehér maszkban ment az elnöki helikopterhez, amivel visszavitték a Fehér Házba. Ott aztán felment az első emeleti erkélyre, ahol a maszkját levéve tisztelgett, és fotózkodott, mielőtt bement az épületbe.

A korábbi jelentések szerint Trump több olyan kezelést is kapott, amit általában súlyos lefolyású Covid-19 esetén szoktak alkalmazni, de a bejelentéskor az orvosok kikerülték az ezekre irányuló kérdéseket, valamint arra sem válaszoltak, hogy mikori az elnök legutóbbi negatív tesztje.

Az orvosok korábban azt mondták, hogy az elnök véroxigénszintje kétszer is lecsökkent, ezért oxigént kellett adni neki. Ez utalhat arra, hogy a tüdeje nem működik rendesen, de Conley-ék nem ismertették a tüdővizsgálatok eredményét.

Az elnök egy kísérleti antianyagkoktélon és remdesiviren kívül dexamethasone-t is kapott, amit általában olyankor adnak egy betegnek, ha lélegeztetőgépre kerül, vagy extra oxigént kap. Dr. Céline Gounder kutató szerint ez néhány betegnél eufóriát okoz, ezzel magyarázná az elnök tweetjét.

„Ne félj a Covidtól. Ne hagyd, hogy eluralkodjon az életeden. (...) Jobban érzem magam, mint húsz évvel ezelőtt”

írta az elnök.

Mindeközben az USA-ban már több mint 209 ezren haltak bele a vírus szövődményeibe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!