Dezső András a Telexhez csatlakozik

2024. május 2. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Május végétől a Telexhez igazol Dezső András újságíró. Dezső számos sikerkönyv és oknyomozó írás szerzője, kétszer nyerte el a legjobb oknyomozó újságíróknak járó Göbölyös Soma-díjat, kimagasló tényfeltáró munkájáért megkapta a Joseph Pulitzer-emlékdíjat is.

Írt már nagy hatású cikket Kertész Balázsról, Rogán Antal rejtőzködő bizalmasáról, könyvet a magyar szervezett bűnözés történetéről, Portik Tamás felemelkedéséről és bukásáról, titkosszolgálati játszmákról és a magyarországi kokain útjáról.

Fotó: Stiller Ákos
Fotó: Stiller Ákos

Munkássága azonban ennél is sokszínűbb: több emlékezetes médiahekk kötődik a nevéhez a kétezres évekből, írt már „verekedősregényt”, megkerülte gördeszkával a Balatont, és számos, mára klasszikussá vált videós anyagot, sorozatot is készített.

„András nem érkezik teljesen új kollégaként hozzánk, hiszen több évig dolgoztunk együtt az előző Indexben, ahonnan együtt álltunk fel 2020 nyarán. Nagyon örülünk, hogy újra együtt dolgozhatunk; a tervek szerint cikkek mellett videós anyagokon is” – mondta Német Tamás, a Telex főszerkesztője.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!