Mindenki dobjon el mindent, itt az Észkombájn 2 könyv!

2023. november 23. – 14:59

Mindenki dobjon el mindent, itt az Észkombájn 2 könyv!
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Hány kiló egy felhő, és hogy lehet megmérni? Mi volt a menü az utolsó vacsorán? Ki találta fel a spanyolviaszt, és egyáltalán mi az? Ez mind kiderül az Észkombájn 2 könyvből, aminek az első példányai most érkeztek meg a szerkesztőségbe és a Telex Shop raktárába.

A Telex tudományos, történelmi és popkulturális érdekességekkel foglalkozó rovata tavaly karácsonykor jelentkezett először könyv formában, és ahogy az lenni szokott, a nagy siker szinte kötelezővé tette a folytatást.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Izgalmas és meghökkentő témákban most sincs hiány, a könyvből kiderül például, hogy Drakulát nem is egy erdélyi fejedelem ihlette, Miki egeret nem Walt Disney rajzolta, és az Éjjeli őrjárat valójában egy nappali jelenet, csak a festmény túl koszos volt, amikor a nevét kapta. Több mint száz hasonló témát jár körül a könyv, köztük jó néhány olyan cikkel, amely online nem olvasható sehol, csak a könyv kedvéért született – ahogy a Telex grafikusainak illusztráció is.

Ki hallott már a vadászrepülőről, ami olyan gyors volt, hogy lelőtte saját magát? Vagy az emberről, aki miatt lecserélték a világ összes rulettkerekét? Esetleg a földkerekség legbizarrabb városáról, ahol évek óta tök üresen állnak a húszsávos autópályák? A könyvben közel 300 oldalon át sorakoznak ilyen izgalmas sztorik, és mindenki tanulhat belőle olyasvalamit, amitől igazi észkombájnnak érezheti magát.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

A tavalyi és idei könyv csomagban is megrendelhető együtt, a dupla élvezet ráadásul nem is kerül dupla pénzbe. És akinek még ez sem elég, az Észkombájnnak van Facebook-oldala is, csak ott megjelenő tartalmakkal, és rendszeresen jelentkező hírlevele, amivel garantált, hogy egy cikkről se marad le, aki feliratkozik.

A Telex Shopból belföldre lehet rendelni, a kiszállítás ingyenes. Ahhoz, hogy karácsonyig biztosan megérkezzen a csomag, december 19. 12 óráig kell leadni a rendelést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!