Egyszerre 14 íróval írathatja alá jövő csütörtökön az új Telex-könyvet

2021. november 5. – 11:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem kétharmad: a Telex első kötete, az októberben megjelent A fukusimai búvár és más novellák című antológia 23 szerzőjéből 14 lesz ott november 11-én, csütörtökön a Láng Téka által szervezett dedikáláson. Az esemény délután fél négykor kezdődik a XIII. kerület, Pozsonyi út 3. szám alatti Babkában.

Fotó: Ajpek Orsi
Fotó: Ajpek Orsi

A program Facebook-eseményét itt találja, ebből az is kiderül, hogy a dedikáláson részt vesz mások mellett a közelmúltban svájci irodalmi díjban részesült Bán Zsófia, Cserna-Szabó András, Darvasi László, Grecsó Krisztián, Egressy Zoltán, valamint a tavalyi Margó-díjas Harag Anita is.

A könyv, amelyet az őszi Margó fesztiválon mutattunk be, a tavaly decemberben indult Telextárcák sorozatból válogatott írások mellett öt eddig még sehol nem publikált novellát is tartalmaz. Az írások hangulata, tartalma és nyelvezete is változatos: gyerekkori álmok, édes és keserű múltidézés; rettegő nők; kézműves sörrel találkozó közmunkások; egy asszony, aki három üveggel vesz mindennap; a pénteki ember, aki enyhíti a karanténmagányt; a főnök, aki tudja a víziót, csak a nevünket nem; egy fahíd, amiről nem tudjuk, elválaszt vagy összeköt.

Az antológiában összesen huszonhárom kortárs író huszonnyolc novellája olvasható. A szerzők között ott vannak a kortárs magyar prózairodalom legismertebb szerzői, köztük A fehér király című regényével világhírűvé lett Dragomán György vagy a közelmúltban svájci irodalmi díjban részesült Bán Zsófia. A teljes névsor abc-sorrendben: Bán Zsófia, Benedek Szabolcs, Biró Zsombor, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Egressy Zoltán, Grecsó Krisztián, Haász János, Harag Anita, Háy János, Kalapos Éva, Kiss László, Kiss Tibor Noé, Lackfi János, Mán-Várhegyi Réka, Maros András, Mécs Anna, Méhes Károly, Szabó T. Anna, Szántó T. Gábor, Szív Ernő, Tóth Krisztina és Vass Norbert. A novellákat Fillér Máté és Rostás Bianka illusztrálta, a kötet olvasószerkesztője Rácz Attila.

A könyv megvehető a Telex shopjában online, de személyesen is megvásárolható a Láng Tékában, akár a dedikálás idején is (a könyvesbolt az esemény helyszíne mellett van). A kötet ára 2999 forint.

A Telex.hu nem sokkal a 2020. őszi indulása után felvállalta azt a küldetést, hogy a tárcanovella műfajának és így a kortárs magyar prózaíróknak tartósan, heti rendszerességgel, minden szombaton megjelenési lehetőséget biztosítson az online médiában. Célunk, hogy közelebb vigye a szépirodalmat az olvasók széles táborához. Ennek a törekvésünknek az eredménye a most megjelent könyv is, amely reményeink szerint egy hosszabb sorozat első állomása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!