Soha ennyien nem támogattak még független online újságot Magyarországon

2020. október 1. – 16:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ezt a közleményt eredetileg 2020.09.11-én angolul adtuk ki, amikor angolul is elérhetővé vált a támogatói kampányunk oldala.

2020. Szeptember 4-én kezdődött a Telex adománygyűjtése, az azóta eltelt héten már 29 ezren támogatták a független, sokszínű és pártatlan hírekkel, és minimum 50 fős szerkesztőséggel hamarosan induló újságot. A Telex alapítói és munkatársai az Index.hu Zrt.-nél július végén felmondott újságírók.

A Telex létrejötte rendkívül fontos a magyarországi sajtószabadság és media sokszínűség szempontjából. Ekkora szerkesztőséggel még soha senki nem indított Magyarországon újságot a nulláról, pusztán olvasói támogatásokból.

Az, hogy ilyen rövid idő alatt ennyien álltak az ügy mellé, azt bizonyítja, hogy a magyar embereknek szükségük van a tényalapú, hiteles információra, mert magyar nyelven egyre kevesebb helyen kaphatják azt meg. A szűkülő magyarországi médiatér az állampolgárok szabadságát korlátozza, a demokráciát gyengíti, ezért határoztuk el: merünk nagyot álmodni, és egy nagy, független, szabad hírportált hozunk létre. Megírjuk a valóságot, hogy az olvasóknak lehessen véleményük róla.

„Az adománygyűjtő kampány eddigi visszajelzései megerősítettek minket abban, hogy szükség van a munkánkra, a tudásunkra, a cikkeinkre, videóinkra. A támogatásoknak köszönhetően a Telex heteken belül elkezd majd működni. Tartani fogjuk magunkat a felelős, okos és konzervatív gazdálkodáshoz, így a következő pár hónapnyi működésünk a támogatások révén már biztosított. Gazdálkodásunkról, a támogatások felhasználásáról részletesen és rendszeresen be fogunk számolni. Célunk az, hogy olyan fenntartható működési modellt építsünk, amely hosszú évekre biztosítja a Telex létezését”

– mondja Munk Veronika, a Telex főszerkesztője, aki korábban az Index főszerkesztő-helyettese volt.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!