Hétvégi járványadatok: 60 beteg halt meg, 4657 új fertőzöttet találtak

2022. április 11. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégi adatközlés már a harmadik hullám végétől kezdve hétfőre tolódott a napi tájékoztatás helyett, akkor egyben adják ki a pénteki, szombati és vasárnapi adatokat.

Az alábbi felsorolásban szereplő számok a napi átlagot tartalmazzák, ezért ezek nem pontos, hanem átlagolt értékek.

A koronavírusról tájékoztató oldal adatai szerint a beoltottak száma 6 404 348, közülük 6 189 787 a második, 3 852 933 a harmadik, 274 965 már a negyedik oltását is megkapta. Az elmúlt három napban 4657 új fertőzöttet találtak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 872 664 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 60 beteg, így az elhunytak száma 45 781 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 731 816 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 95 067 főre csökkent. 1755 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 48-an vannak lélegeztetőgépen.

  • Új fertőzöttek számának napi átlaga: kb. 1552 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -848)
  • Új tesztek számának napi átlaga: 9712 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest -2105)
  • Új halálos áldozatok számának napi átlaga: kb. 20 (a múlt pénteken közölt napi adatokhoz képest -17)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 1755 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest napi kb. +22)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 48 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest napi kb. -1)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 404 348 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +131)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 189 787 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi kb. +189)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 852 933 (a múlt pénteken közölt adatokhoz képest átlagosan napi +636)

A múlt hétvégén, amikor a pénteki, szombati, vasárnapi és a választás utáni, április 4-i adatokat sem közölte a kormányzati oldal, összesen 5961 új fertőzöttet találtak és 101 beteg halt meg az elmúlt három napban.

Megállt a koronavírus-örökítőanyag koncentrációjának előző hetekben tapasztalt növekedése a szennyvízben a múlt héten, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) közlése szerint a vizsgált városok többségét stagnálás jellemzi, emelkedés sehol nem tapasztalható.

Csehországban április 14-i hatállyal feloldják a kötelező maszkviselést a buszokon és vonatokon - jelentette be vasárnap cseh egészségügyi miniszter. Vlastimil Válek a cseh közszolgálati televíziónak azt mondta, hogy a kórházakban fokozatosan javul a helyzet, a fertőzöttek száma is apad. A húsvéti utazási szezonra feloldották a beutazási korlátozásokat, a maszkviselés továbbra is kötelező az egészségügyi intézményekben és az idősotthonokban. A 11 milliós Csehországban a legfrissebb adatok szerint az utóbbi egy hétben átlagosan 295 új fertőzött jutott 100 ezer lakosra.

27 eset miatt tömeges tesztelésre készülnek egy 18 milliós kínai nagyvárosban, a Kanton vagy Kuangcsou néven ismert városban már korábban bezárták az általános és középiskolákat, és létrehoztak egy ideiglenes kórházat egy kiállítóközpontból, miután a hatóságok bejelentették a tömeges tesztelést városszerte. Csak azok hagyhatják el a várost, akiknek határozottan szükségük van rá, és csak akkor, amikor a távozás előtti 48 órában negatív volt a tesztjük.

India minden felnőttre kiterjeszti az emlékeztető oltást, de a kormányzati központokban az ingyenes oltásokat a frontvonalban dolgozókra és a 60 év felettiekre korlátozta. A két kiemelt kategórián kívülieknek fizetniük kell az oltásokért a magánintézményekben. Más országokkal ellentétben, ahol sokan más oltóanyagot kapnak emlékeztetőként, az indiaiak többsége ugyanazt a típust kapta – a legtöbb esetben az AstraZenecát, amelyet a világ legnagyobb oltóanyaggyártója, az indiai Serum Institute állít elő. Ez teszi ki az Indiában beadott összes védőoltás 90 százalékát, annak ellenére, hogy nyolc különböző vakcinára adtak ki sürgősségi engedélyt.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!