37-en meghaltak, 2400 új fertőzöttet találtak csütörtökön

2022. április 8. – 09:27

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 2400 (az előző napi adatokhoz képest -168)
  • Új tesztek száma: 11 817 (az előző napi adatokhoz képest +415)
  • Új halálos áldozatok száma: 37 (az előző napi adatokhoz képest nincs változás)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 1688 (az előző napi adatokhoz képest -36)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 50 (az előző napi adatokhoz képest -1)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 403 956 (az előző napi adatokhoz képest +289)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 189 220 (az előző napi adatokhoz képest +413)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 851 024 (az előző napi adatokhoz képest +1631)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

Úgy tűnik, hogy véget ért az oltási akció Magyarországon, erre utal legalábbis az, hogy sem a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon, sem a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján nem látható már az a felhívás, ami eddig minden csütörtökön, pénteken és szombaton hirdette, hogy előzetes regisztráció nélkül lehet kérni az oltást a kórházi oltópontokon.

Olaszországban hatszázezer olyan ötven év felettit azonosítottak, aki indoklás nélkül halasztotta el az oltás felvételét, és ezért pénzbírságra kötelezhető az érvényes járványintézkedések szerint. A bírságokat pénteken kezdik postázni. Az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint a bírság befizetésére történő felszólítást az illetékes területi adóhivatalok küldik ki az oltás nélküli ötven év felettieknek. Ezután tíz nap áll rendelkezésükre, hogy indokolják, miért nem vettek fel egyetlen oltást sem. Ha az indoklás megalapozatlan, fejenként száz euró bírságot kell fizetniük. A római kormány januárban vezette be az oltási kötelezettséget az ötven év felettiek számára, az intézkedés június közepéig van hatályban.

Horvátországban megszűnik a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt korlátozások jelentős része. Nem kell igazolást felmutatni a határátlépésnél és az intézményekben sem, néhány kivételtől eltekintve pedig a maszk sem kötelező már. A maszk viselése kötelező marad a kórházakban és az egészségügyi, illetve szociális intézményekben, de zárt térben máshol nem kell viselni. A határátlépésre vonatkozó szabályok is változnak, az uniós állampolgárok (és az ukrajnai menekültek) korlátozás nélkül léphetnek be az ország területére.

A világon 496 318 248 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 170 596 – írja az MTI a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint péntek reggeli adatai alapján. Egy nappal korábban a világon 494 869 118 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 6 165 880 volt.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!