Már Ausztriába is be lehet utazni oltási vagy egyéb igazolás nélkül

2022. április 11. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől már nem vonatkozik az ingázókra a jelenleg érvényben lévő 3G szabály (oltott, tesztelt vagy gyógyult) az Ausztriába történő beutazáskor. Az osztrák közmédia magyar nyelvű híradása szerint mostantól tehát aki munka, iskola vagy családlátogatás céljából utazik, az már szabadon megteheti,

nem kell semmilyen igazolás arról, hogy oltott, tesztelt vagy gyógyult.

Ausztriában jelentősen csökken az új fertőzések száma, ugyanakkor a koronavírus még mindig jelen van: pénteken 14 085 új fertőzést regisztráltak 24 óra leforgása alatt. Egy héttel ezelőtt, a koronavírustesztek limitálásának bejelentésekor még 23 357 új fertőzöttet jegyeztek. Ezen a héten csütörtökről péntekre már csupán 193 630 hivatalos PCR- és antigéntesztet végeztek el. Csütörtök óta 27 személy hunyt el koronavírus-fertőzésre visszavezethetően.

Az osztrákok azonban a szabályok lazítása mellett is készülnek a hatodik járványhullámra: mivel a hat évnél fiatalabb gyerekek számára még nincs hivatalosan engedélyezett koronavírus elleni védőoltás, őszre az összes bécsi óvodában elérhetővé teszik a nyalókás PCR-tesztet, így szeretnék megakadályozni a fertőzési gócok kialakulását. Bécsben jelenleg kétezer körül van a napi új fertőzöttek száma, és a szakértők arra számítanak, hogy húsvét utánra tovább csökken ez az adat, de nem kizárt, hogy Bécs továbbra is egy szigorúbb utat követ majd, és például a tömegközlekedési eszközökön továbbra is kell majd maszkot hordani.

Április 9. óta egyébként az EU-tagországokból Horvátországba érkező személyeknek nincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy a magyaroknak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a Horvátországba történő belépéshez. Korábban megszűnt a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt összes beutazási korlátozás az Egyesült Királyságban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!