Már Horvátországban sem kell oltás a beutazáshoz

2022. április 7. – 14:13

Másolás

Vágólapra másolva

Április 9-én éjfélkor Horvátországban hatályba lép a Horvát Köztársaság határátkelőhelyein történő átlépés ideiglenes korlátozásáról szóló határozat, de lényegesen leegyszerűsített szempontok szerint, áll a Horvát Idegenforgalmi Közösség közleményében.

Az EU-tagországokból Horvátországba érkező személyeknek nincs szükségük Covid-tanúsítványra, ami azt jelenti, hogy a magyaroknak személyi igazolványon vagy útlevélen kívül más okmányokkal nem kell rendelkezniük a Horvátországba történő belépéshez. A Horvátországba érkező harmadik országbeli állampolgároknak meg kell felelniük a járványügyi feltételeknek, azaz COVID-tanúsítvánnyal kell rendelkezniük.

Szombattól eltörlik a maszkviselési kötelezettséget, kivéve az egészségügyi ellátást végző és a szociális intézményeket. A Horvát Köztársaság Polgári Védelmi Parancsnoksága ezen felül határozott a bárok és a szórakozóhelyek munkaidejére vonatkozó korlátozások eltörléséről is.

A korlátozások feloldását Davor Bozinovic horvát belügyminiszter jelentette be csütörtökön. „Gyakorlatilag péntek éjféltől az összes eddigi korlátozást hatályon kívül helyezzük”, mondta. A belügyminiszter ezt azzal indokolta, hogy a horvát járványhelyzet kedvezőbb, mint a tavalyi év végén vagy az idei elején volt, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!