Járványadatok: 35-en haltak meg, 2651 új fertőzöttet találtak egy nap alatt

2022. március 24. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 2651 (az előző napi adathoz képest -194)
  • Új tesztek száma: 8686 (az előző napi adathoz képest -659)
  • Új halálos áldozatok száma: 35 (az előző napi adatokhoz képest -7)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 1971 (az előző napi adatokhoz képest -36)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  71 (az előző napi adathoz képest -6)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 400 875 (az előző napi adathoz képest +144)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 184 076 (az előző napi adathoz képest +315)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 836 209 (az előző napi adathoz képest +591)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon. A járvány kezdete óta összesen 45 220 ember halt meg a koronavírus okozta szövődményekben Magyarországon. Utoljára tavaly október 27-én volt hasonló számú, 1970 beteg kórházban.

Ahogy márciusban minden csütörtökön, pénteken és szombaton, ezen a hétvégén is folytatódik az oltási akció, vagyis előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval kérhetik a koronavírus elleni oltást a 12 év felettiek a kórházi oltópontokon. Az 5-11 éveseket továbbra is a gyermekorvosnál vagy az erre kijelölt kórházi oltópontokon lehet beoltatni.

Romániában „nagyon komolyan ajánlja” a rendszeres tesztelést és a maszk önkéntes viselését az egészségügyi miniszter az ismét erősödő járvány elleni védekezés miatt, miközben az oltási program az általános érdektelenség miatt szinte teljesen leállt. A fertőzések száma „szokás szerint” a nagyvárosokban – Bukarestben, Kolozsváron és Temesváron – kezdett erősen emelkedni. A tárca szerdai jelentésében szereplő 4521 új eset harminc százalékos növekedés az utóbbi két hét átlagához képest.

Harmadik napja 10 ezer fölött van az új fertőzöttek száma Izraelben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán. A járvány gyors terjedéséért az egészségügyi minisztérium szakemberei szerint a BA.2 vírusváltozat a felelős, amely már az esetek 60-70 százalékát teszi ki Izraelben. A fertőzési együttható (R) folyamatosan emelkedik, jelenleg 1,39, pedig egy hete még csak 0.9 volt. Ez a szám azt mutatja, hogy egyre jobban emelkedik az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, 100 vírushordozó már 139-nek adja tovább a fertőzést.

Hillary Clinton covidos, a volt amerikai külügyminiszter Twitteren írta ki, hogy pozitív lett a koronavírus tesztje. A 74 éves demokrata párti politikusnak enyhe, megfázásszerű tünetei vannak és „jól érzi magát”, azt írta, hogy „hálásabb, mint valaha azért a védelemért, amit a vakcinák a betegség súlyos lefolyásával szemben nyújtani tudnak.” Férje, a 75 éves Bill Clinton volt amerikai elnök tesztje negatív lett, és jól érzi magát.

A hongkongi iskolákban az átoltottság szintjétől teszik függővé a jelenléti oktatás újraindítását, írja a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap. Az adott iskolában a tanulók legalább 90 százalékát be kell oltatni legalább az első két dózissal ahhoz, hogy a jövő hónapban újraindulhasson az egész napos jelenléti oktatás. Azok az iskolák, amelyekben ez nem teljesül, csak fél napokra nyithatnak meg.

A világon 475 759 803 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 104 376 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai alapján.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!