4498 új fertőzöttet találtak, meghalt 88 beteg

2022. február 25. – 09:14

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek: 4498 (az előző napi adathoz képest -1014)
  • Új tesztek száma: 22 634 (a hétvégi napi átlaghoz képest -2305)
  • Új halálos áldozatok száma: 88 (a hétvégi napi átlaghoz képest -14)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 3997 (az előző napi adathoz képest -202)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma:  148 (az előző napi adathoz képest -17)
  • Az első dózissal oltottak száma: 6 391 940 (az előző napi adathoz képest +1372)
  • A második dózissal is beoltottak száma: 6 163 700 (az előző napi adathoz képest +2700)
  • A harmadik dózissal is beoltottak száma: 3 801 276 (az előző napi adathoz képest +4616)

– tették közzé a friss adatokat a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon.

A hétvégén is tart és márciusban is folytatódik az oltási akció, pénteken és szombaton előzetes regisztráció nélkül kérhetik az első, a második, a harmadik oltást a 12 év felettiek, 18 év felett pedig akár a negyedik oltást is be lehet adatni a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben. A negyedik oltást elsősorban az időseknek, a krónikus betegeknek és a transzplantáltaknak ajánlják, eddig csaknem 200 ezren adatták be.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára sikeresnek nevezte az eddigi oltási akciónapokat. A koronavírusról tájékoztató kormányzati oldal szerint azt mondta, hogy november–decemberben 1,4 millió oltást adtak be az akciónapok keretében, majd később is érzékelhető volt, hogy az akciónapokon kétszer, két és félszer annyian jelentkeznek oltásra, mint a többi napon.

Az ellenzék a korlátozások és a veszélyhelyzet megszüntetését követeli, a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP és a Párbeszéd politikusa, valamint a főváros 13. egyéni választókerületének közös ellenzéki jelöltje ezt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be.

Többször használható antivirális és antibakteriális maszkbetétet fejlesztettek ki a Miskolci Egyetemen, sterilizálás után a használt védőeszköz nem rögtön a szeméttárolóban végzi. Ez jelentősen csökkentheti a környezeti terhelést és a fertőzésveszélyt, mivel az eldobható maszkokon lévő vírusok és baktériumok az eldobást követően még mindig fertőzőképesek. Ez veszélyforrást jelent a lakosságra, ezért tartják számon veszélyes hulladékként.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!