Két év után megnyitotta határait Ausztrália a külföldiek előtt

2022. február 21. – 07:31

Másolás

Vágólapra másolva

Két év szünet után a külföldiek előtt is megnyíltak Ausztrália határai, amelyeket a világjárvány kezdetén zártak le – írta a BBC. Sydney-be megérkeztek az első gépek, külföldiekkel a fedélzetükön, sokan rokonaikhoz jöttek, akikkel két éve nem találkozhattak.

Az új szabályok szerint a két vakcinával védettek korlátozás nélkül jöhetnek Ausztráliába, az oltatlanokra két hét karantén vár. (Az eddig érvényes szabályozás akadályozta meg, hogy Novak Djoković januárban részt vehessen az Australian Openen, a szerb teniszező hosszas huzavona után kénytelen volt visszafordulni.)

Egyedül Nyugat-Ausztrália szövetségi államba nem léphetnek a külföldiek, az csak március 3-án nyílik meg előttük, akkor is csak azoknak, akik három oltással rendelkeznek.

A korlátozás enyhítése nagy könnyebbséget jelenthet a 660 ezer embert foglalkoztató vendéglátóiparnak a 30 milliós országban, amely hosszú időn át a világ egyik legszigorúbb lezárási szabályozását alkalmazta.

Igaz, így mindössze 4900 halálos áldozattal járt a járvány az országban. Ez azt jelenti, hogy egymillió lakosra 190 haláleset jutott, míg Magyarországon – ahol összesen 43 ezren haltak meg – 4470.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom