Határozottan emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

2022. január 25. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján. Azt írják, hogy a korábbi lassú emelkedés után, több hetes tendenciát tekintve, „határozott növekedés látható a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyagának országos átlagkoncentrációjában”.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ
Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

A vizsgált nagyvárosok közül Békéscsaba, Eger, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém eredményeiben tapasztalható növekedés, csökkenés pedig sehol sem mérhető. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 15 település esetében az „emelkedett”, míg 7 mintavételi helyen a „mérsékelt” kategóriába sorolható.

A múlt héten még enyhe emelkedésről számolt be az NNK, amely ismét felhívta a figyelmet arra, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Azt is kérik, hogy az emberek tartsák be a 1,5 méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön és belterekben, gyakran és alaposan mossanak kezet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!