Elzárják a nagyközönség elől a téli olimpiai fáklyaváltót Pekingben

2022. január 21. – 19:19

Elzárják a nagyközönség elől a téli olimpiai fáklyaváltót Pekingben
Evi Moraitídu olimpiai ezüstérmes görög vízilabdázó átadja a lángot Li Ni-na olimpiai ezüstérmes kínai síakrobatának az athéni Panathinaikó Stadionban az olimpiai láng átadási ünnepségén október 19-én – Forrás: AFP / Louisa GOULIAMAKI

Másolás

Vágólapra másolva

A pekingi téli olimpián a játékokat megelőző fáklyafutás ceremóniáján nem vehet részt majd a nagyközönség a koronavírus-járvány gyors és széles körű terjedése miatt, jelentették be a szervezők január 21-én, pénteken – írja a Reuters. Csak kevés kiválasztott kísérheti majd végig személyesen is a fáklya útját. A 2022-es téli olimpiát február 4. és február 20. között rendezik, és szigorú szabályozásokat vezettek be azzal kapcsolatban is, hogy ki vehet majd jegyet az eseményre.

A fáklya február 2-án startol majd, és a tervek szerint február 4-én érkezik meg Pekingbe. A fáklyaváltóban 1200-an vesznek részt, a futam előtt minden résztvevőnek be kell oltatnia magát, és a startot megelőző 14 napban kötelezően fogják őket tesztelni. A fáklya útja idén jóval rövidebb is lesz a korábbiaknál, megállói között szerepel a kínai nagy fal, több pekingi olimpiai park és a Nyári Palota is.

A pekingi téli játékok lángját Görögországban gyújtottak meg egy tavaly októberi ünnepségen. A 2021-es nyári tokiói olimpia előtt a fáklya 121 nap alatt több mint 2000 km-t tett meg. Peking az első olyan város, ami téli és nyári olimpiának is otthont ad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!