Navracsiccsal megerősítve nyugtatott meg mindenkit az ajkai kórház, ha kicsit később is, de mindenki megkapja az ellátást

2021. december 20. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

A közelmúltban a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen le kellett állítani Ajkán a traumatológiai és neurológiai ellátásokat, előbbi miatt a baleseti sérültek nagy részét Veszprémre viszik. A kialakult helyzet miatt felborzolt kedélyek megnyugtatására hétfőn sajtótájékoztatót hívott össze a Magyar Imre Kórház, amelyen a kórház főigazgatója, Nagy Zoltán, illetve a Veszprém megyei főkórház, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója, Töreki-Vörös Ibolya mellett felszólalt Navracsics Tibor, a Fidesz nemrégiben kinevezett Veszprém megyei választókerületi elnöke, egyben a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) kormánybiztosa is, írja a 24.hu.

Nagy arról beszélt, hogy szerinte bevált ez az új struktúra, a betegek a veszprémi kórházban is megkapják az ellátásukat, de lehet, hogy kicsit később. Töreki-Vörös ismertette, hogy központi veszélyhelyzeti tervek alapján zajlik az ajkai kórházban az ágyak felszabadítása, ez alapján javasolták a traumatológiai és neurológiai ellátások Veszprémbe helyezését. A terv szerinti ágyfelszabadítás a gyakorlatban annyit tesz, hogy ha a koronavírusos ágyak telítettsége eléri a 80%-ot, akkor újabb ágyakat tesznek elérhetővé. Ajka mellett Pápán is ez történt Töreki-Vörös elmondása szerint. A veszprémi kórház igazgatója hozzátette, amint csökken a koronavírus miatti terheltség az ajkai kórházban, mindkét ellátás visszatérhet a Magyar Imre Kórházba.

Navracsics Tibor amellett, hogy elmondta, „rendkívüli időket élünk”, arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy az ajkai kórház kiemelt egészségügyi háttérintézménye lesz mind az Európa Kulturális Fővárosa programnak, mind az Északnyugat-dunántúli Gazdaságfejlesztési Övezet projektnek is, amelynek Navracsics szintén kormánybiztosa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!