Müller Cecília: 50-60 gyerek fekszik koronavírussal kórházban

2021. december 16. – 19:16

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán kezdődött meg Magyarországon is az 5–11 éves gyerekek koronavírus elleni oltása, ehhez kapcsolódva adott ki videót Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Müller arról beszélt, hogy csütörtökön és az elmúlt napokban 50-60 gyerek feküdt a kórházakban Covid miatt, nem nagy számban, de a gyerekek között is előfordul súlyos és netán szövődményes eset is.

Azt is hozzátette, hogy a gyerekek nemcsak a saját egészségüket védik meg az oltással, hanem a közösségek, elsősorban a családtagoknak az egészségét is. „Az egyéni védelmen túl azt gondolom, hogy a gyermekek oltása is hozzájárul ahhoz, hogy az egész család védetté váljon” – mondta Müller.

38 ezer 5–11 év közötti gyereket regisztráltak koronavírus elleni védőoltásra. A regisztráltak közül 16 ezren már időpontot is foglaltak. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője is arról beszélt szerdán, hogy nagyon fontos, hogy minél több gyereknek adassák be az oltást, hiszen a gyerekek ugyan viszonylag könnyebb tünetekkel vészelik át a vírus okozta megbetegedést, de a fertőzőképesség ennél a korcsoportnál is jelen van.

A gyerek oltásánál az első körben 69 ezer adagot fognak beadni az ország 77 kórházában kialakított oltópontokon, illetve a gyermekháziorvosi és a vegyes praxisú rendelőkben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!