Koronavírus-fertőzés következtében meghalt az év veszprémi mentőse

2021. november 30. – 14:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Koronavírus-fertőzésben meghalt Wlassics Katalin mentőorvos, akit idén májusban az év veszprémi mentősének választottak, vette észre a hírt a Hvg.hu a Veszprémkukac nevű helyi oldalon.

A veszprémi portál híre szerint Wlassics Katalin mentőorvos miközben légszomjjal küzdő embereket mentett, megfertőződött a koronavírussal, és életét vesztette. A hírt megerősítette a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is.

Az egészségügyi dolgozóknak, így a mentősöknek is kötelező az oltás, hacsak egészségügyi okból, valamilyen betegség miatt nem mentesülnek ez alól. Arról nincs nyilvános információ, hogy Wlassics Katalinnak volt-e alapbetegsége, illetve be volt-e oltva, és ha igen, hányszor, és a személyiségi jogok védelme miatt mindezt az OMSZ sem árulhatja el.

Magyarországon sem a koronavírusról tájékoztató hivatalos oldal, sem pedig az Emmi nem ad tájékoztatást arról, hogy a kórházba kerülők, lélegeztetőgépre helyezett, illetve elhalálozott betegek között hányan vannak oltottak. Ugyanakkor Romániában például részletesen közlik ezeket az adatokat. Egy november közepén kiadott tájékoztatás szerint a két oltást kapott emberek 2,2 százaléka fertőződött meg a vírussal, és 0,02 százaléka halt meg a koronavírussal összefüggésben. A harmadik oltást is felvevőknek csak 0,5 százaléka fertőződött meg, és mindössze 0,002 százaléka halt meg. A témáról többet ebben a cikkünkben olvashat.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!