Három volt szlovák köztársasági elnök együtt kéri az emberektől, hogy oltassák be magukat

2021. november 28. – 20:06

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovákia három korábbi köztársasági elnöke: Andrej Kiska, Ivan Gašparovič és Rudolf Schuster közös levélben kéri a szlovák állampolgárokat, hogy oltassák be magukat a koronavírus ellen – írja az Új Szó.

„Mi, a Szlovák Köztársaság egykori államfői felhívást intézünk Szlovákia lakosaihoz. A Covid-19 mind nagyobb erővel támad, és ma a leghatékonyabb lehetőség, hogy felvegyük vele a harcot – beoltatni magunkat.” – áll a levélben, amelyet Andrej Kiska osztott meg a Facebook-oldalán.

„Köszönjük azoknak, akik már beoltatták magukat, mindenki mást pedig szeretnénk felszólítani, hogy amennyiben ennek nincs egészségügyi akadálya, akkor minél előbb oltassák be magukat” – írják.

A nyilatkozatban kiemelik, hogy az oltás felvétele felelősségvállalás a közeli hozzátartózókkal, munkatársakkal és az egészségügyi dolgozókkal szemben, akik a kórházakban az életekért küzdenek. „Köszönjük mindenkinek, aki gondol a körülötte élő emberekre és egyúttal saját magára is” – zárul a felhívás.

Rudolf Schuster 1999 és 2004 között volt a Második Szlovák Köztársaság második köztársasági elnöke. Őt Ivan Gašparovič követte, aki 2014-ig volt az ország köztársasági elnöke. Andrej Kiska 2014-től 2019-ig töltötte be ezt a tisztséget.

Szlovákiában a héten új járványellenes intézkedések bevezetését jelentették be. A járvány terjedése miatt Bezárnak minden éttermet és nem létszükségletű boltot, ugyanakkor az iskolák nyitva maradnak. A lezárások két hétig fognak tartani. Akik nem oltatják be magukat, vagy akik 180 napnál régebben estek át a koronavíruson, azoknak hétnaponta kell negatív teszteredményt felmutatniuk. A munkahelyekre év végéig csak teljesen beoltott személyek, negatív teszttel rendelkezők vagy olyanok mehetnek be, akik 180 napnál nem korábban estek át a víruson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!