Ingyen tesztelik az óvodásokat a II. kerületben

2021. november 26. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

A II. kerületi önkormányzat a saját fenntartású óvodáiban november 26. és december 1. között ingyenesen teszteli az óvodásokat, a tesztelésre háromszázan jelentkeztek – írja Facebook-posztjában Őrsi Gergely polgármester. „Több jelzés érkezett, hogy a szülők szívesen teszteltetnék óvodáskorú gyermekeiket, de a gyerekekben bizalmatlanságot keltő idegen környezet vagy egyéb okok miatt ezt kevesebben teszik meg” – indokolta a lépést a polgármester.

A gyermekek antigéntesztelése önkéntes, ingyenes és minden esetben szülői hozzájáruláshoz kötött, a mintavételt a közegészségügyi előírások szigorú betartásával szakképzett egészségügyi dolgozók végzik.

Az óvodások szűrésén túl újra ingyenes tesztelést szervez a II. kerület november 27-én két helyszínen, a Mechwart ligetben és a Klebelsberg Kultúrkúria parkolójában 9 és 12 óra között, valamint a Marczibányi Téri Művelődési Központ Újklub termében november 29-én és november 30-án 10 és 13 óra között.

Az I. és a II. kerület november elején indított ingyenes koronavírus-szűrést, az állomásokon naponta több százan teszteltették magukat, erről készült riportunk itt olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!