November nyolcadikától megint nem fogadhatnak látogatókat a fogvatartottak

2021. november 5. – 11:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A fogvatartottak és a börtöndolgozók egészségének megóvása érdekében hétfőtől, november 8-ától ideiglenesen újra szünetel a látogatófogadás a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben és intézményekben – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) pénteken az MTI-t. A járványügyi helyzet értékelése alapján, a BVOP operatív törzsének javaslatára született meg az ideiglenes intézkedés, amellyel minimalizálni akarják annak a lehetőségét, hogy járvány alakuljon ki a börtönök falain belül-

Az intézkedés célját a reintegrációs tisztek kiscsoportos foglalkozásokon ismertetik a fogvatartottakkal. A legfrissebb járványügyi tudnivalókról az ország valamennyi börtönében plakátokkal és a zárkákban nézhető zártláncú televíziókon videofilmmel tájékoztatják az érintetteket. A legutóbbi ilyen filmben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője mondta el a legfontosabb tudnivalókat. A hozzátartozókat levélben és a BVOP honlapján, a bv.gov.hu oldalon tájékoztatják az új szabályról.

A BVOP kiemelte: a megelőző intézkedések mellett kiemelt figyelmet fordítanak az elítéltek családtagjaikkal való kapcsolattartásának folyamatos biztosítására. Ennek érdekében minden fogvatartott számára elérhetővé tették a Skype-alapú élő, online telefonálási lehetőséget, és megnövelték a hagyományos telefonbeszélgetések időtartamát is.

2020. márciustól egészen 2021. július 1-jéig nem fogadhattak látogatókat a magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartottak, ez nyáron változott, ám ezután sem kapott mindenki lehetőséget a személyes találkozóra. Akkor a rabok közül az fogadhatott látogatót, aki már megkapta a második oltását, és az utolsó oltás ideje óta óta eltelt 14 nap (a fogvatartottakat jellemzően Sinopharm-vakcinával oltják), vagy az, aki átesett a fertőzésen. Ő legkorábban 14 nappal azután látogatható, hogy gyógyultnak nyilvánították, viszont hat hónap elteltével már nem látogatható. Most ismét megszüntették a látogatást lehetőségét mindenki számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!