Kínai vakcinával oltják a rabokat a magyar börtönökben

2021. április 28. – 14:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megkezdődött a börtönökben a fogvatartottak oltása – közölte szerdán sajtóközleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. A rabok immunizálásához Sinopharm-vakcinákat használnak, azok beadását a BvOP egészségügyi állománya végzi. A fogvatartottak közel 65 százaléka döntött úgy, hogy kéri az oltást, pontosan 11 351 ember.

Az operatív törzs szerdai, online bejelentkezésén György István államtitkár azt mondta: a magyar oltási terv világviszonylatban is sikeres, Magyarország pedig az Európai Unió második legjobban átoltott és a legvédettebb országa. Az államtitkár arról beszélt, hogy több mint 4 526 000 ember regisztrált már oltásra, közülük ugyanakkor közel 1,2 millióan nem kaptak még oltást. Szerinte már nem a vakcinamennyiségen múlik, hogy ki mikor kaphat oltást, nem kell már várni a háziorvos hívására, mindenki foglalhat online időpontot.

Azt is hozzátette, hogy „az online időpontfoglalási rendszer jól vizsgázott”, ezért a lehetőség továbbra is folyamatosan elérhető lesz. A kínai Sinopharm mellett most már az AstraZeneca oltóanyagára is lehet így jelentkezni. Tíz oltásra regisztrált emberből hét kapott már oltást az államtitkár szerint, aki többször is elmondta, hogy ha valaki még nem kapott oltást, de szeretne, az most már csak rajta múlik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!