Ferenc pápa megkapta a harmadik adag oltást

2021. október 27. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa az elsők között kapta meg az emlékeztető oltást a Vatikánban – jelentette be Matteo Bruni szentszéki szóvivő szerdán.

Bruni elmondta, hogy a harmadik adag koronavírus elleni oltás október második felében kezdték el. Az emlékeztető vakcinában a pápai államban élők és dolgozók között elsőként a hatvan év felettiek, valamint a gyengébb immunrendszerű személyek részesülnek. A 84 éves Ferenc pápa is ebbe a kategóriába tartozik, így az elsők között kapta meg a harmadik dózist – mondta Bruni a Vatikánban akkreditált újságíróknak.

A Vatikánvárosban január közepén, tízezer adag Pfizer-vakcinával kezdődött el az oltás. Ferenc pápa is ekkor kapta meg az első adagot, februárban pedig a másodikat. Ferenc pápa korábban úgy nyilatkozott, hogy erkölcsi kötelességnek tartja az oltást. A katolikus egyházfő szerint nem éri meg az oltás megtagadása, mivel „az egészségeddel, az életeddel játszol és a többiek életével is”.

A Vatikán területén az Olaszországban érvényes járványintézkedéseket alkalmazzák, vagyis a vatikáni munkahelyekre, hivatalokba, a Vatikáni Múzeumba kizárólag oltási igazolási védettséggel lehet belépni. Kivételt a Szent Péter-bazilikába való belépés jelent, és a pápai audienciákon való részvételhez sem kötelező a védettség igazolása. (MTI)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!