Olaszországban minden munkahelyen kötelező lesz a helyi védettségi igazolvány

2021. szeptember 16. – 11:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz parlament megszavazta csütörtökön, hogy októbertől minden munkahelyen kötelező legyen az úgynevezett zöld kártya, azaz a certificazione verde, a magyar védettségi kártya olasz megfelelője, írja az Ansa.it.

A digitális igazolás azoknak jár, akik megkaptak legalább egy oltást, negatív lett a tesztjük, vagy nemrég gyógyultak meg a fertőzésből.

Olaszország volt az egyik első ország az Európai Unióban, ami kötelezővé tette az igazolást a múzeumokhoz, konditermekhez, beltéri éttermekhez, ezekbe augusztus 6. óta csak ezzel a kártyával lehet belépni.

Szeptember 1-től a tanároknak is kötelező lett az igazolás, ahogy az iskola területére lépő szülőknek is. Szeptember 9-től az iskolákban és egyetemeken dolgozó, takarító és étkeztető cégeknek kellett az igazolás, illetve az egészségügyben alkalmazott külső munkatársaknak.

Az ország célja az, hogy szeptember 30-ra az ország 12 év feletti lakosságának 80 százaléka legyen beoltva, írja a The Local.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass