Moszkva tíz napra bezár a járvány miatt

2021. október 21. – 20:17

frissítve

Moszkva tíz napra bezár a járvány miatt
Fotó: Dimitar Dilkoff / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A tavaly nyár után ismét szigorú korlátozásokat vezetnek be Moszkvában a koronavírus terjedése miatt, az október 28-án életbe lépő rendelkezések szerint csak a gyógyszertárak és az élelmiszerboltok lehetnek nyitva tíz napon át. Ezt az orosz főváros polgármestere Szergej Szobjanyin jelentette be csütörtök este, és a döntés egyúttal azt jelenti, hogy itt már két nappal az országos zár előtt életbe lép a szigorítás.

Szobjanyin hozzátette, hogy a járványügyi adatok a következő napokban annyira kilőhetnek, hogy minden eddigi rekord megdőlhet. Korábban a városvezetés az összes be nem oltott hatvan feletti, illetve krónikus betegségben szenvedőnek azt javasolta, hogy a következő hónapokban ne hagyja el az otthonát.

Oroszországban olyan súlyos a járványhelyzet, hogy Vlagyimir Putyin elnök szerdán jelentette be, hogy október 30-tól egyhetes munkaszünetet rendelnek el az egész országra, hogy megfékezzék a járványt. A régióknak van arra lehetőségük, hogy a szünetet már októbert 23-tól bevezessék, és november 7. után is meghosszabbítsák. Ehhez csatlakozva csütörtökön az orosz oktatási minisztérium is egyhetes tanítási szünet bevezetését javasolta.

A csütörtöki adatközlés szerint az országban a koronavírus-fertőzés következtében egy nap alatt 1036-an vesztették életüket, és októberben tizennegyedjére dőlt meg a halálozási rekord.

(CNN, MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!