Négy iskolában is karanténba kerültek osztályok Kazincbarcikán

2021. október 10. – 08:15

Másolás

Vágólapra másolva

Több iskolai osztály is karanténba került Kazincbarcikán a koronavírus miatt, írja honlapján a város önkormányzata.

Az érintett intézmények:

  • A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola székhely iskolájában egy pedagógus koronavírus-betegsége miatt egy osztály október 16-áig karanténba került, a többi tagintézményben normál rend szerint folyik az oktatás.
  • A Tompa Mihály Református Általános Iskolában egy diák tesztje pozitív lett, ezért egy osztály karanténban van.
  • Az Irinyi János Református Oktatási Központban Covid-19 érintettség miatt egy osztály van karanténban.
  • A Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégiumban három diák koronavírus-fertőzés miatt nem jár iskolába, az érintett osztály fele került karanténba.

Minderről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt mondta az ATV-nek, mivel még nincs tesztelés az iskolákban, a megbetegedések nagy része véletlenszerűen derül ki. Mint mondta, „olyanokról tudunk leginkább, hogy osztályokat zárnak be, illetve osztályokat küldenek karanténba, és ezekben az esetekben még az a furcsa, hogy még mindig rendkívüli szünetet rendelnek el, és nem rendelik el, hogy az iskola, hogyha a feltételek adottak digitális oktatást tartson számukra”.

Gulyás Gergely miniszter szeptember közepén mondta azt egy kormányinfón, hogy egyelőre „általános tilalom” van abban, hogy az iskolák taníthatnak-e most digitálisan, mert a kormány azt akarja, hogy az iskolák is működjenek. Arról is beszélt, ha a járványhelyzet romlik, akkor „a kormánynak az a lehetősége megvan”, hogy bezárjon egyes iskolákat, és azok digitális oktatásra álljanak át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!