Az Emmi szerint az iskolák egy százalékában kellett intézkedni a koronavírus miatt

2021. szeptember 20. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Egész iskolát még nem kellett karanténba zárni vagy digitális oktatásra átállítani ebben a tanévben, „jelenleg az iskolák egy százalékát – jellemzően egy-egy osztályt -érint tanügyi intézkedés” – ezt közölte a Hvg.hu megkeresésére az Emmi. Egy pilisborosjenői általános iskolában múlt hét második felében négy osztály volt karanténban (korábban a két első osztályt is érintette az intézkedés, de ők addigra visszamehettek az iskolába), ekkor lapunk is érdeklődött az Emberi Erőforrások Minisztériumánál arról, országosan hány intézményt érint a járvány, ám sajnos nem kaptunk választ a megkeresésünkre.

Az Emmi a Hvg.hu-nak azt válaszolta, hogyha egy intézményvezető információhoz jut megbetegedésről az általa vezetett iskolában, akkor ezt a tényt be kell jelentenie, így járt el amúgy a pilisborosjenői iskola igazgatónője is, ezután kaptak engedélyt a digitális oktatásra az érintett osztályokban.

Arra a kérdésre, hogy az igazgató elrendelhet-e kötelező maszkviselést az intézményében, az Emmi azt írta, hogy a házirendben foglaltak szerint dönthet erről az iskola. Jelenleg a 12-18 éves korosztály kb. 40 százaléka van (egyszer) beoltva míg a pedagógusok 85 százaléka védett.

„Mivel az oltás 12 év felett elérhető és a diákok nagy része fel is vette az oltást, így egész osztályra vagy iskolára vonatkozó tanügyi intézkedés főszabály szerint csak az alsóbb évfolyamokon, az óvodában vagy az általános iskola 1-6. évfolyamán történik. Emellett 12 év feletti tünetes és igazoltan fertőzött diáknak is természetesen otthonában kell gyógyulni, akkor is, ha oltott” – írt az Emmi a lap megkeresésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!