Napi járványadatok: 246 új fertőzöttet találtak, 3 beteg meghalt

2021. szeptember 08. – 09:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Új fertőzöttek száma: 246 (az előző napon közölthöz képest: +116)
  • Új halálos áldozatok száma: 3 (az előző napon közölthöz képest: -1)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 208 (az előző napon közölthöz képest: -2)
  • Lélegeztetőgépre szorulók száma: 26 (az előző napon közölthöz képest: +2)
  • Új mintavételek száma: 10 794 (az előző napon közölthöz képest: +3993)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 825 831 (az előző napon közölthöz képest: +4577)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 530 279 (az előző napon közölthöz képest: +6076)

Miközben a számok továbbra is emelkedést mutatnak, és előző napra már a kórházban ápoltak száma is meghaladta a kétszázat, addig az előző heti szennyvízadatok több városban is mérséklődést jeleznek a megelőző, emelkedő tendenciához képest. A Nemzeti Népegészségügyi Központ keddi közlése alapján pl. Budapesten, Szegeden csökkenő tendenciát mutatnak a mért adatok, míg a városok többségében stagnálást jeleznek. Egyedül Szolnokon emelkednek az értékek.

Ez biztató jel is lehet, de az NNK azért felhívja a figyelmet arra, hogy „a szennyvízben mért koronavírus számok hétről hétre tapasztalható ingadozása (enyhe emelkedése illetve csökkenése) a relatíve alacsony betegszámokból ered. A járvány újbóli felerősödésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy azok is oltakozzanak, akik eddig még nem kérték a Covid–19 elleni védőoltást”, írják.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy mostanra a pedagógusok, iskolai dolgozók 85-90 százalékban be vannak oltva intézményi átlagban, és azt is mondta, hogy egyelőre biztosan nem tervezik a maszkviselés, illetve a testhőmérséklet-mérés visszavezetését az iskolákban.

Hétfőn Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt nyilatkozta a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy lassabb, elhúzódó lehet a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és elsősorban az oltatlanokat érinti majd. Merkely Béla szerint elképzelhető, hogy szükség lesz további korlátozásokra a negyedik hullám miatt, de ezek elsősorban az oltatlanokra vonatkozhatnak majd.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja további részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.