Megtudhatják az iskolaigazgatók, beoltották-e a dolgozóikat

2021. szeptember 4. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

A köznevelési intézmények vezetői megtudhatják, hogy a dolgozókat beoltották-e koronavírus ellen, illetve, hogy tart-e még a védettségük. Erről ugyanis naponta tájékoztatja majd őket az EESZT egészségügyi rendszer működtetője, ami az Országos Kórházi Főigazgatóság. Erről péntek este jelent meg a rendelet a Magyar Közlönyben.

A rendelet szerint a köznevelési intézmények vezetőinek a náluk közalkalmazottként vagy munkaviszonyban dolgozókról tudhatják meg a védettségi adatokat. A rendelet kiemeli a gazdasági, ügyviteli, műszaki, kisegítő munkát végző dolgozókat, akikről a tajszám alapján mondják majd meg, beoltották-e őket, vagy más okból védettek-e. Az adatokat titkosítva kell átadni az intézményi vezetőknek, hogy azokat más ne láthassa.

Nem minden köznevelés intézményre vonatkozik ez, csak az oktatásért felelős emberi erőforrások miniszteréhez tartozó intézményekre.

Ezeket az adatokat a veszélyhelyzet megszűnéséig tárolják majd a rendelet szerint, ami az ATV szerint egyébként október 4-én véget érhet, ha szeptember 20-án összeül a parlament. Természetesen a járvány negyedik hulláma miatt még meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet.

Ebben a Telex Gyorstalpalóban azt szedtük össze, mit kell tudni általánosságban a különleges jogrendről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!