Emmi: Ellentétben a megjelent téves információkkal, a színházakban nem kell védettségi igazolvány

2021. szeptember 4. – 16:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ellentétben a sajtóban megjelent téves információkkal a színházakban nincs szükség védettségi igazolványra, közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

„A jelenlegi szabályozás, amennyiben a kulturális eseményt az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg, előre megváltott jeggyel ülőhelyre szól, valamint a néző az előadás időtartama alatt az ülőhelyén tartózkodik, az adott kulturális eseményt kiveszi a rendezvény fogalma alól. Így ezen feltételek teljesülése esetén nem kötelező a védettség igazolása, bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi, zenei és táncművészeti előadásokat”

– olvasható a közleményben.

Szombat délután, az Emmi közleményének megjelenése után a Vígszínház a Facebookon arról írt, hogy az előző napi tájékoztatásuk a „fenntartóktól kapott állásfoglalás miatt vált szükségessé”. „A Vígszínház tegnapi közleményével annak a jogkövető tájékoztatási kötelezettségnek tett eleget, mely a fenntartóktól kapott állásfoglalás miatt vált szükségessé.
Az EMMI-től kapott alábbi sajtóközlemény tisztázza a helyzetet és legnagyobb örömünkre továbbra is minden nézőt fogadhatunk a Vígszínház előadásaira!” – írták.

Pénteken írtuk meg, hogy a Vígszínház arról tájékoztatta a nézőket, az előadásokat csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Szerintük erre azért van szükség, mert az Emmi csütörtökön egy jogszabálytisztázó tájékoztatón közölte, a színházi előadások látogatásához szükség van védettségi igazolványra. A Vígszínház szerint a Főpolgármesteri Hivatal is erről tájékoztatta a színházat.

A Vígszínház közleménye sokakat meglephet, mert 5,5 millió beoltottnál a kormány sok korlátozáson enyhített, például úgy döntöttek, hogy

„védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!