Vígszínház: Védettségi igazolvány kell a színházba járáshoz

2021. szeptember 3. – 21:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Vígszínház előadásait csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni – olvasható a színház pénteki közleményében. Erre elvileg a hatályos járványvédelmi szabályozás miatt van szükség, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön egy jogszabálytisztázó tájékoztatón közölte, hogy a színházi előadások látogatásához szükség van védettségi igazolványra. A Vígszínház szerint a Főpolgármesteri Hivatal is erről tájékoztatta a színházat.

Ez sokakat meglephet, mert 5,5 millió beoltottnál a kormány sok korlátozáson enyhített, és például úgy döntöttek, hogy

„védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra”.

A Pécsi Nemzeti Színház is úgy értelmezte a szabályozást, hogy nem kell igazolvány. Egész pontosan szeptember 3-án este még azt írják, hogy „a jelenleg érvényben lévő szabályozások szerint előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók”. A Magyar Teátrumi Társaság július elején szintén üdvözölte a döntést, hogy az emberek védettségi igazolvány nélkül is mehetnek színházba.

A bejelentésről küldtünk kérdést az Emminek, a Főpolgármesteri Hivatalnak és a Vígszínháznak is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A jogszabálytisztázás akár azt is jelentheti, hogy a mozikban is kötelező lenne bemutatni a védettségi igazolványt. Erről is kérdeztük a minisztériumot.

A Vígszínház is felkészült arra, hogy esetleg nem mindenkinek volt egyértelmű, mi is a pontos szabály, ezért az adott előadás előtti 5. napig ajándékutalványra cserélik azoknak a nézőknek a jegyeit, akiknek nincs védettségi igazolványuk. A szeptember 4-i és 5-i előadásaik belépőinek árát igény esetén előadáskezdésig a jegypénztáraikban visszafizetik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!