80 új fertőzöttet találtak egy nap alatt itthon

2021. augusztus 11. – 09:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 80 (az előző napi adatokhoz képest +45)
  • Napi elhunytak száma: 0 (az előző napi adatokhoz képest nincs változás)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 79 (az előző napi adatokhoz képest −8)
  • Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 15 (az előző napi adatokhoz képest nincs változás)
  • Új mintavételek száma: 8177 (az előző napi adatokhoz képest +4 101)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 658 623 (az előző napi adatokhoz képest +4527)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 497 599 (az előző napi adatokhoz képest +3489)

Magyarországon ismét stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden. A 31. héten a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja minden vizsgált településen stagnál, az elmúlt hetekben tapasztalt koncentrációnövekedés megállt. Valamennyi nagyvárosban alacsony a koncentráció, kivéve Kaposvárt, ahol mérsékelt.

Számos országban szigorításokra lesz szükség a delta variáns terjedése miatt. Szerbiában a válságstáb mindenképpen szigorítani akar, az erről szóló döntés pedig néhány napon belül megszülethet. Elsősorban a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét rövidítenék meg, miután a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában keddre 752-vel 726 454-re növekedett, a járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában néggyel 7143-ra nőtt.

Az ausztráliai Melbourne-ben augusztus 19-ig meghosszabbítják a koronavírus fertőzőbb, delta variánsa miatt elrendelt zárlatot. Victoria állam miniszterelnöke, Daniel Andrews azzal indokolta az állam fővárosát érintő döntést, hogy amennyiben Melbourne ismét nyitna, a sydney-i járványhelyzethez hasonló alakulna ki a városban. Melbourne-ben egy hete hirdettek zárlatot ismét. Az ötmilliós várost immár hatodik alkalommal vonják vesztegzár alá a járvány kitörése óta. A rendelkezés értelmében az emberek csak a legszükségesebb esetben hagyhatják el otthonaikat.

Ugrásszerűen megugrott a koronavírus-fertőzöttek és a Covid–19-betegek száma Izraelben is. Hétfőn 6275 új vírushordozót találtak Izraelben, az új fertőzöttek száma február közepe óta először haladta meg az ötezret, és az elvégzett több mint százezer teszt közel öt százaléka bizonyult pozitívnak, ami szintén a legmagasabb arány hónapok óta. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a 60 évnél idősebbek körében az oltatlanok legalább ötször akkora valószínűséggel lesznek súlyos betegek, mint azok, akiket beoltottak.

A világon 203 980 078 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 314 007 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint. A legtöbb fertőzöttet továbbra is az Amerikai Egyesült Államokban, Indiában és Brazíliában regisztrálták.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!