Újra szigorítanak Szerbiában a járvány miatt

2021. augusztus 10. – 17:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Mindenképp szükség lesz a járvány miatt újabb szigorításokra, például a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejének rövidítésére” – mondta Branislav Tiodorovic, a szerb operatív törzs tagja kedden, írja az MTI.

A válságstáb mindenképpen szigorítani akar, az erről szóló döntés pedig néhány napon belül megszülethet, egyelőre azonban nem lehet tudni, hogy a vendéglátóhelyek mellett mely területeket érinthetik az új intézkedések.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában keddre 752-vel 726 454-re növekedett, a járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában néggyel 7143-ra nőtt.

Új koronavírus-fertőzöttek lakosságarányos számának alakulása az elmúlt egy hónapban – Grafikon: Oue World In Data
Új koronavírus-fertőzöttek lakosságarányos számának alakulása az elmúlt egy hónapban – Grafikon: Oue World In Data

Szerbiában április elején nyithattak ki a vendéglátóhelyek, az enyhítések kérdéseiben azonban a szerb válságstábon belül is akadtak jócskán konfliktusok az ország járványhelyzete miatt. Akkor a szerb helyzetről, oltástagadó egészségügyi dolgozókról, a szerb oltási hajrá és átoltottság kérdéseiről, illetve a kormány okozta bizalmi deficitről itt írtunk hosszan riportunkban.

Az országban idén a fesztiválokat is megtartották egészségügyi korlátozások mellett, Szerbia 42 ezer főt számláló Exit fesztiválját itt mutattuk be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!