Újabb gyártótól vesz vakcinát az EU

2021. augusztus 04. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Novavax és az Európai Bizottság véglegesítette a 200 millió dózis COVID-19 vakcina megvételéről szóló elővásárlási szerződését – tájékoztatott a biotechnológiai cég a honlapján. A Novavax az egyike az öt oltóanyagnak, amit már vizsgál az Európai Gyógyszerügynökség (EMA).

A Novavax vállalattal folytatott megbeszélések lezárásával bővült az Európai Unió számára jövőben rendelkezésre álló oltóanyagok portfóliója, az Európai Bizottság ugyanis ez idáig az AstraZeneca, a Sanofi-GSK, a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica NV, a BioNtech-Pfizer, a CureVac és a Moderna vállalatokkal írt alá vakcinabeszerzésről szóló szerződéseket.

Az Európai Bizottság korábbi közleménye szerint a sokrétű oltóanyag-portfólió biztosítja, hogy Európa megfelelően fel legyen készülve az oltásra, amint az oltóanyagok biztonságosnak és hatékonynak bizonyulnak. A tagállamok fel is ajánlhatnak oltóanyagot alacsonyabb és közepes jövedelmű országoknak vagy átirányítják más európai országokba.

A Novavax biotechnológiai vállalat újgenerációs oltóanyagokat fejleszt súlyos fertőző betegségek kezelésére. Oltóanyaga egy fehérje alegység vakcina. Az oltóanyag mellett hozott döntést tudományos értékelés, az alkalmazott technológia, a vállalat oltóanyagfejlesztéssel összefüggő tapasztalata, valamint az összes uniós tagállam ellátását lehetővé tévő gyártókapacitása indokolta.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!