Napi járványadatok: meghalt 4 beteg, 74 új fertőzöttet találtak

2021. július 28. – 08:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Napi új fertőzöttek száma: 74 (az előző napi adatokhoz képest +48)
  • Napi elhunytak száma: 4 (az előző napi adatokhoz képest +3)
  • Kórházi ellátást igénylők száma: 70 (az előző napi adatokhoz képest -3)
  • Közülük lélegeztetőgépre szorulók száma: 11 (az előző napi adatokhoz képest nincs változás)
  • Új mintavételek száma: 8338 (az előző napi adatokhoz képest +3987)
  • Az első dózissal oltottak száma: 5 605 713 (az előző napi adatokhoz képest +4754)
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 405 781 (az előző napi adatokhoz képest +15 188)

Ahogy arról már Kásler Miklós Emmi-miniszter is beszélt a megelőző hetekben, a járványügyi adatokban már vannak a negyedik hullám előszelét jelző számok, ilyen az emelkedő reprodukciós ráta, ami azt mutatja, hogy egy fertőzött hány másiknak képes átadni a betegséget.

Emellett emelkedni kezdtek a szennyvízadatok is: Budapesten mindhárom szennyvíztisztítóban nőttek az értékek, és emelkedtek még Miskolcon, Salgótarjánban, Pécsen és Szekszárdon. A koncentráció még alacsony, de a tendencia már emelkedést mutat ezeken a helyeken.

Arról Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a múlt heti kormányinfón, hogy a delta variáns terjedésnek indult Magyarországon, a kormány pedig nemrég úgy döntött, augusztustól lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét is. Kásler Miklós Emmi-miniszter szerint harmadikként az első kettőtől eltérő, ún. heterológ oltás felvételét javasolják majd, ám Gulyás szerint ők majd ajánlásokat fogalmaznak meg a háziorvosok részére.

A 12 év feletti gyerekeknek augusztus utolsó két napjában az intézményekben szerveznek majd oltási kampányt, a fiatalabbakat még nem lehet oltani. Izraelben nemrég döntöttek az öt év feletti gyerekek olthatóságáról is: ott különleges esetekben már az 5 és 11 év közötti gyerekek is megkaphatják a koronavírus elleni védőoltást. A vakcinát azok az 5 évnél idősebb gyerekek kaphatják meg, akiknél fennáll a veszélye annak, hogy súlyosan megbetegszenek vagy meghalnak, ha elkapják a vírust.

A koronavírus magyarországi terjedéséről ide kattintva találja részletes grafikonjainkat >>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!