Nem kell karanténba vonulniuk azoknak, akik Angliában élnek, és sárga besorolású országból tértek haza

2021. július 8. – 14:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Július 19-től nem kell karanténba vonulniuk azoknak a Nagy-Britanniában élő utazóknak, akik sárga, vagyis fokozott járványkockázatú kategóriába sorolt országokból, köztük Magyarországról térnek vissza Angliába, és a brit oltási kampány keretében kapták meg a koronavírus elleni vakcina mindkét dózisát – jelentette be csütörtökön Grant Shapps brit közlekedési miniszter.

Shapps a londoni alsóház képviselőinek tartott tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a brit kormány már dolgozik azon, hogy „a nyár későbbi szakaszában” a fontos turisztikai piacokról, köztük az Egyesült Államokból és az Európai Unió országaiból Angliába érkező külföldiekre is kiterjedhessen a beutazási korlátozásokat enyhítő intézkedés, írja az MTI.

Angliában a koronavírus delta variánsának gyorsabb terjedése miatt a június 21-re tervezett nyitást július 19-re halasztották. Így július 19-ig beltéren továbbra is csak hat külön háztartásban élő ember találkozhat egymással, a színházak és mozik továbbra is csak fél házzal üzemelhetnek, a szórakozóhelyeknek továbbra is zárva kell maradniuk, az Eb alatt pedig az előzetesen tervezettekkel ellentétben az elődöntőket és a döntőt se fogják tudni telt ház előtt megrendezni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!