800 ezer hamar romló Pfizertől szabadulna Izrael

2021. június 29. – 13:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael egészségügyi minisztériuma meg fog semmisíteni 800 ezer adagot a Pfizer–BioNtech-vakcinából, ha az ország nem talál rájuk vevőt a következő két hétben, írja a Times Of Israel.

A 800 ezer adag szavatossága július végén fog lejárni. Az országnak összesen 1,4 millió olyan Pfizer-vakcinája van raktáron, ami le fog járni akkor, de meg nem erősített értesülések szerint 600 ezret arra akarnak használni, hogy beoltsanak háromszázezer 12 és 15 év közötti gyereket. Egyelőre még nem tudni, hogy milyen más országokkal tárgyal Izrael a vakcinákról.

Az országban hétfőig 5,5 millió ember kapta meg legalább az első adag oltást, napi átlagban 13 ezer embert oltanak. Naftali Bennett miniszterelnök 300 ezer embert akar beoltatni a nulláról, ehhez viszont ezeknek az oltatlanoknak meg kell kapni az első adagot legkésőbb július 9-én.

Izrael volt az egyik legelső ország, ami Pfizer-vakcinákat kapott. Az országban egyre nő a fertőzöttek száma, míg tíz napja csak 230 aktív fertőzött volt, mostanra a számuk 1425-re nőtt. A delta variáns terjedése miatt nemrég megint elrendelték a beltéri maszkhasználatot az országban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!