WHO: Azok is hordjanak maszkot, akiket már beoltottak

2021. június 26. – 22:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A WHO arra kéri a már beoltottakat, hogy ne hagyjanak fel a maszkviseléssel – írja a CNBC. A delta variáns jelentősen fertőzőbb, mint a korábban ismert vírusváltozatok, ezért a világszervezet szerint továbbra is óvatosnak kell lennünk. Izraelben hiába oltották be a társadalom jelentős részét, csak tíz napig tartott a lazítás. A delta variáns miatt újra kötelező a maszkviselés beltéren.

„Az embereknek nem szabad teljesen biztonságban érezniük magukat, csak mert kaptak két adag oltást, továbbra is óvniuk kell magukat”

– mondta Dr Mariangela Simao, a WHO gyógyszerelosztásért felelős aligazgatója.

„Az oltás önmagában nem tudja megfékezni a közösségi fertőzést. Mindenkinek továbbra is maszkot kéne hordania, sokat kéne szellőztetnie és figyelnie kéne a kézhigiéniára és a fizikai távolságtartásra, kerülniük kéne a tömegeket”

– fejtette ki.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy 5,5 millió beoltottnál megszűnik Magyarországon a kötelező maszkhasználat. A WHO azért kéri az átoltottabb, jellemzően tehetősebb országokat arra, hogy megtartsanak néhány védekezési intézkedést, mert sok, főleg szegényebb országban még nem állnak túl jól az átoltottsággal, így újabb és újabb, akár egyre fertőzőbb mutációk jelenhetnek meg.

Dr. Bruce Aylward, a WHO főigazgatójának főtanácsadója azt mondta, hogy persze, a csökkenő számok miatt lehet lazítani a korlátozásokon, de továbbra is óvatosnak kell lenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!