Megnyíltak a magyar határok a szomszédos országok előtt

2021. június 23. – 06:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány szerdától több helyen megnyitotta a magyar határokat, erről jelent meg rendelet a Magyar Közlönyben.

Mint írják, szerdától korlátozás nélkül be lehet utazni Magyarországra

  • Horvátországból,
  • Ausztriából,
  • Romániából,
  • Szerbiából,
  • Szlovákiából,
  • Szlovéniából.

Szijjártó Péter külügyminiszter pár napja jelentette be, hogy ha nem történik fordulat a járvány visszaszorításában, megszűnik a belső schengeni határokon az átkelőhelyek őrzése, és meg tudják nyitni a jelenleg lezárt határátkelőhelyeket, visszaállítva a közlekedés és átjárás lehetőségét.

A magyar kormány arról is rendelkezett, hogy felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon – függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok.

A magyar kormány eddig 17 országgal egyezett meg abban – legutóbb például Kazahsztánnal –, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engednek az állampolgáraiknak az országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom