Angela Merkel AstraZeneca után Modernát kapott második oltásként

2021. június 22. – 16:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Angela Merkel német kancellár néhány nappal ezelőtt megkapta második koronavírus elleni oltását, nála vakcinakoktélt alkalmaztak, az AstraZeneca után Modernát kapott, közölte a szóvivője.

A 66 éves kancellár még április 16-án kapta meg első oltását, nagyjából két héttel azután, hogy a német hatóságok 60 éves kor felettieknek ajánlották az AstraZeneca vakcináját.

A különböző vakcinák keverését nem a koronavírus hozta elő, már az ebolánál is kísérleteztek vele, a módszer lényege, hogy az első és a második oltás nem ugyanolyan, de ezzel nagyobb hatást lehet elérni. Minderről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom