Brit miniszter: Negyven százalékkal fertőzőbb az indiai variáns

2021. június 6. – 13:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus indiai variánsa, a Delta néven számon tartott mutáció nagyjából 40 százalékkal fertőzőbb, mint a brit variáns Alpha néven futó változata, jelentette be sajtótájékoztatóján Matt Hancock brit egészségügyminiszter vasárnap

Hancock szerint azok, akik megkapták mindkét oltásukat, ugyanannyira védettek az összes variáns ellen. A miniszter elmondta, hogy egy oltás nem annyira hatékony a Delta ellen, mint a kettő oltás. Hozzátette, hogy a nagyobb fertőződés ellenére nem nőtt meg a kórházban ápoltak száma az országban.

Korábban nem voltak ennyire konkrét becslések a Delta fertőzési rátájáról, Hancock szerint a 40 százalék a legfrissebb adat, amivel rendelkezik.

A Delta variáns lett Nagy-Britannia első számú koronavírus-fertőzése. Az országban június 21-re terveztek egy nagyobb nyitást, Hancock szerint a Delta ezt nem veszélyezteti, még egy hétig vizsgálni fogják az adatokat.

A briteknél a felnőtt lakosság több mint 50 százaléka, 27 millió ember kapott két oltást, 40 millió pedig csak egyet. A tervek szerint a jövő héten megkezdődne a 30 év alattiak oltása is.

(BBC)

(A cikk egy korábbi változatában azt írtuk, hogy az Alpha név a koronavírus eredeti változatát takarta. Ezt korrigáltuk: az Alpha elnevezés a vírus brit variánsára vonatkozik.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!