Vége az operatív törzs napi tájékoztatóinak

2021. május 25. – 11:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A keddi operatív törzsön Kiss Róbert alezredes elsorolta, az ötmilliomodik beoltott után milyen járványügyi korlátozásokat oldottak fel, például hogy kültéren nem kell maszkot hordani, vagy hogy lehet lagzikat tartani.

Kiss ezután arról is beszélt, hogy a határokon korlátozás nélkül beutazhat Magyarországra az, aki

  • üzleti útra jön,
  • igazolja, hogy az utóbbi három hónapban átesett a Covidon,
  • van magyar védettségi igazolványa,
  • vagy abból az országból jön védettségi igazolvánnyal, amelyikkel Szijjártó Péter külügyminiszter kétoldali megállapodást kötött.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője ezután elsorolta a keddi járványügyi adatokat. Arról is beszélt, aki már regisztrált az oltásra, annak nem kell megvárnia, hogy behívják az oltásra, hanem foglalhat időpontot Pfizerre, Sinopharmra, Szputnyikra, AstraZenecára.

Újságírói kérdéseket nem olvastak be a tájékoztatón.

Kiss végül bejelentette, hogy „a járvány elmultával az operatív törzs is már csak készültségi fokozatban működik tovább”, így mostantól napi sajtótájékoztatót sem tartanak, következőre pénteken beszélnek majd.

A Telex ezt a kérdést küldte kedden az operatív törzsnek:

  • A járványhelyzet pozitív alakulása, illetve a lazító intézkedések nyomán mikor térnek vissza a személyes sajtótájékoztatókhoz, és a valódi kérdezési lehetőség biztosításához?
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!