Megjött az utolsó Sinopharm-szállítmány, Kína teljesítette a vakcinaszerződést

2021. május 21. – 08:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délelőtt landol Budapesten az a teherszállító gép, amely 700 ezer Sinopharm-vakcinát szállít, jelentette be Facebook-oldalára feltöltött videóban Szijjártó Péter külügyminiszter. Ezzel Kína teljesítette a korábban megkötött vakcinaszerződést.

Azt is elmondta Szijjártó, hogy eredetileg 500 ezer vakcina szerepelt a szerződésben, de a kínai védelmi minisztérium még 200 ezer adaggal megtoldotta a szállítmányt, ezzel korábban és több oltóanyagot kaptunk, mint ami a megállapodásban szerepelt, tette hozzá.

Legutóbb május közepén érkeztek kínai vakcinák Magyarországra, akkor 1,2 milliós szállítmány jött, azzal együtt 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma, tehát a mostani 700 ezres szállítmánnyal több mint 5 millió Sinopharm-vakcina érkezett az országba.

Pénteki rádióinterjújában arról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök, hogy van elég vakcina 2021-re és 2022-re is, még akkor is, ha harmadik oltásra lesz szükség. Pfizerből 7,3 millió adag van, Modernából 1,4 millió, Janssenből 4 millió, és 4,7 millió AstraZeneca-vakcina van a zsákban. Azt is megemlítette, hogy legkésőbb 2022 végéig megkezdi működését Debrecenben az új vakcinagyár, ami magyar fejlesztésű vakcinát fog gyártani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!