Kedden is tartott tájékoztatót az operatív törzs

2021. május 18. – 11:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden hatperces tájékoztatót tartott az operatív törzs.

Előbb Kiss Róbert alezredes sorolta el az elmúlt egy nap rendőri intézkedéseit, majd Galgóczi Ágnes, az NNK járványügyi főosztályának vezetője sorolta el a napi járványügyi adatokat.

Ezután azt is mondta, a legtöbb településen csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja, kedden tovább oltják a 16–18 éveseket, továbbra is folyamatosan oltanak Pfizer-vakcinákkal, kedden is jön egy adag belőle az országba, majd azt mondta, „a tüsszentési etikett betartása továbbra is fontos”.

Újságírói kérdéseket nem olvastak be.

A Telex ezeket a kérdéseket küldte az operatív törzsnek kedden:

  • Miért kell órákig sorba állni néhány budapesti oltóponton? Milyen szervezést vár el az operatív törzs?
  • Több olvasónk is jelezte a hétvégén, hogy csak lakóhelyétől távol eső oltópontra tudott időpontot foglalni, amikor Pfizer-vakcináért jelentkezett. Volt olyan is, akinek több száz kilométerre kellett utaznia. Lehet tudni, mi történt? Rendszerszintű hibáról, szervezési problémáról, vagy miről volt szó? Indítanak-e vizsgálatot az ügyben?
  • Több szakember felvetette az elmúlt időszakban itthon és külföldön is a maszkviselési kötelezettségek esetleges lazítását, sőt, elhagyását. Az operatív törzsnek mi az álláspontja ezzel kapcsolatban? Tárgyaltak már erről a kormánnyal, és ha igen, milyen javaslatot tettek?
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!