Az óhajtott Pfizerért akár több száz kilométert is kellett utazni vasárnap

2021. május 16. – 16:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több olvasónk is jelezte, hogy csak lakóhelyétől távol eső oltópontra tudott időpontot foglalni, amikor Pfizer-vakcináért jelentkezett. Volt olyan is, akinek több száz kilométerre kellett utaznia.

Olvasónk szombaton kapott SMS-t, hogy foglalhat időpontot Pfizerre. Azonban, ahogy írta:

nemhogy a környéken, még Pest megyében sincs oltópont, ahova tudnék menni a rendszer szerint. Így budapesti lakosként Békés megyébe kaptam csak időpontot.

Egy másik levélírónk, aki áprilisban regisztrált budapestiként, szintén szombat este kapott SMS-t. Azonnal bekapcsolta a gépét, de Budapestre már nem volt szabad időpont a mostani 3 napos időablakban. Megnézte hát Pest megyét, de Vác épp elfogyott, csak Nagykőrösön lett volna hétfői időpont. Ezért megpróbálta Fejér és Komárom megyét, végül vasárnapra foglalt Dunaújvárosba.

Volt, aki Ceglédig utazott, és utazik majd 5 hét múlva is, ugyanis a második dózisért is ott kell jelentkeznie majd. Ő azt írta:

A doktornéni szavaiból nekem úgy tűnt, hogy nem én vagyok itt az egyetlen budapesti.

Szombaton dél körül kapta meg az sms-t egy 19 és 21 éves testvérpár is, hogy Pfizerre regisztrálhatnak időpontot. Ők is gép elé ültek, de nekik is azt írta ki a rendszer, hogy nincs időpont Budapestre. Megnézték Pest megyét, Dabason, Visegrádon, Gödöllőn volt még szabad hely, végül Cegléden találtak leghamarabbi időpontot vasárnap délutánra. Az apjuk szombat este kapott sms-t, szintén azonnal próbált időpontot foglalni, de ő még rosszabbul járt, ugyanis már csak Gödöllőre és már csak szerdára volt leghamarabb időpont.

Nem először fordul elő, hogy a lakóhelyétől távol eső oltópontra kap valaki behívót, az adatszikronizációs hiába torkollt AstraZenecás március eleji hétvége előtt is sokan így jártak. Volt, akinek krónikus betegként közel 160 kilométert kellene utaznia a lakhelyétől, Táborfalvától a számára kijelölt oltópontig, Komáromig, másnak Sülysápról Balassagyarmatra, ami oda-vissza 180 kilométer, tömegközlekedéssel 3 és fél óra csak oda.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!