Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést ígér a turistáknak

2021. május 8. – 12:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Montenegró ingyenes koronavírus-kezelést és tesztelést ígér a turistáknak, írta meg az MTI szerint a helyi sajtó szombaton. Az egészségügyi minisztérium rendeletei között szerepel, hogy azok a turisták, akik Montenegróban fertőződnek meg, ingyen kezelést kapnak a kórházakban, lehetőségük lesz ingyenes PCR-tesztek elvégzésére, és a hotelek a szálláskapacitásaik tíz százalékát a Covid-esetekre különítik el.

Montenegró jó nyári idegenforgalmi szezonra számít, melynek alapja az ország vezetése szerint az átoltottság lesz. A 620 ezres Adria-parti országban kedden kezdődtek meg a tömeges oltások, miután több vakcinaszállítmány is érkezett, csütörtökig 57 ezren kapták meg az első dózisokat.

A tömeges oltás első napja Podgoricában – Fotó: Milos Vujovic / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP
A tömeges oltás első napja Podgoricában – Fotó: Milos Vujovic / Anadolu Agency / Anadolu Agency via AFP

Az országnak azért is fontosak lennének a turizmusból származó bevételek, mert mint részletesen is megírtuk, Kínának segít, Montenegrónak viszont őrült terhet jelent az ország első autópályája. Az Európai Unió előre szólt, ezért most nem akar segíteni a törlesztésben, de a kínai hódítás, az adósságcsapda után várható kikötőfoglalás sincs Brüsszel ínyére.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Montenegróban szombaton százzal 98 142-re nőtt. Egy nap alatt hét áldozatot regisztráltak, összesen 1533-an haltak meg a koronavírus-fertőzés következtében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!