Május közepétől újraindulhat a turizmus Olaszországban

2021. május 5. – 17:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mario Draghi miniszterelnök kedden jelentette be, hogy arra számít, május közepén már újraindulhat a turizmus Olaszországban, miután megnyílik a régiók közötti utazás is, írja a Reuters.

Draghi hozzátette, a várhatóan június közepén életbe lépő EU-s védettségi dokumentum bevezetésére várnak, de addig is

„van egy zöldkártyánk, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy a régiók között utazzanak”,

illetve hozzátette, a zöldkártyával az olasz mellett a külföldi turisták is szabadon, karanténkötelezettség nélkül mozoghatnak majd.

„Május közepén a turisták is megkaphatják az olasz kártyát, tehát itt az ideje, hogy lefoglaljuk az olaszországi nyaralásunkat”

– mondta.

Olaszországban 14,7 millióan kapták már meg az első adag oltást, ez a lakosság 24,5%-át teszi ki. Az országban április vége óta több régióban is enyhítenek, mostanra egyedül az északi Valle d'Aosta van zárlat alatt.

Április 26-tól Olaszországban szinte mindenhol feloldották a korlátozásokat, ami elsősorban a szabadtéri vendéglátás újraindítását jelenti, vagyis a bárok, éttermek teraszainak megnyitását.

Bár addig is voltak helyek, ahol addig is zavartalanul folyt az oktatás, máshol viszont csak április végén indult újra a tantermi oktatás is: az általános iskolások visszatértek az iskolákba, a 14 év feletti diákok legalább fele személyesen vehetett részt a tanórákon. A fennmaradó korlátozások között szerepelt az éjszakai kijárási tilalom este tíz órától reggel ötig. Utóbbira Draghi jelezte, az országban a járványkorlátozások fokozatos enyhítésének ellenére továbbra is tartják a kijárási tilalmat, legalább júniusig biztosan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!