A nem érettségiztető pedagógusok második oltása körül is alakul a káosz

Másolás

Vágólapra másolva

Több pedagógusnak is hétfőn küldték ki azt az sms-t, amiben arról tájékoztatták az érintetteket, hogy „a koronavírus elleni második, ismétlő védőoltás beadására az oltási kártyán megadott időpontban és az oltóponton kerül sor”.

Csakhogy több pedagógus is azt jelezte a Telexnek, hogy

az oltási kártyájukon második időpontot egyáltalán nem tüntettek fel,

mondván, az első alkalommal még nem tudták megmondani, mikor kapják majd a második adagot, és május elején sms-t küldenek az időpontról. Egy pedagógus arról írt lapunknak, aznap sem neki, sem egyetlen kollégájának nem írtak a lapra konkrét dátumot.

A Telexnek nyilatkozó másik érintett óvodapedagógus azt mondta, hogy miután megkapta hétfőn az üzenetet, felhívta azt a kórházat, ahol az első oltást kapta.

„Már röhögtek, és rögtön kérdezték, »pedagógus?«️, majd továbbkapcsoltak. Akit kapcsoltak, szegény már az őrület határán állt. Azt mondta, bármit is írnak, szombat, vasárnap mehetünk, de egyébként vasárnap menjek 8 és 14 óra között”.

Az egyik érintett pedagógus oltási kártyája – Fotó: Olvasónk / Telex
Az egyik érintett pedagógus oltási kártyája – Fotó: Olvasónk / Telex

Igaz, arra is van példa, hogy a második oltás napját ráírták a kártyára, de pontos időpontot még így sem tüntettek fel. Kollégánk édesanyja is április elején kapta meg az első oltását az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, ahol a második oltás időpontját május 6-ra írták, de azt, hogy mikorra érkezzen, már nem adták meg. Aztán április 12-én egy emailt kapott a kórháztól. Ebben azt írták, hogy „a második oltásának időpontja az oltási lapon szereplő dátumhoz képest módosulni fog. A második oltásokra május 8-9 napon kerül majd sor. Az oltás pontos időpontjáról sms üzenetben értesítjük.” Ma, azaz május 3-án pedig ő is megkapta a központi értesítő sms-t (ez tehát nem a Korányitól érkezett), amely szerint az oltási papíron lévő eredeti dátumon kéne visszamennie.

Kérdéseinkkel kerestük a Koronavírus Tájékoztató Központot és a Kormányzati Tájékoztatási Központot, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján a nyunyókázás mellett bejelentette, hogy azok, akik érettségi felügyelő tanárként dolgoznak most, szombatra behívják, függetlenül attól, hogy korábban más időpontot kaptak, és erről sms-t fognak kapni. A nem érettségiztető pedagógusokra viszont egyáltalán nem tért ki.

Frissítés 22 óra 30 perckor: Bár egyelőre a Koronavírus Tájékoztató Központtól és a Kormányzati Tájékoztatási Központtól sem kaptunk választ, cikkünk megjelenése után több olvasónk is jelezte, hogy hétfő este újabb sms-t kaptak, amiben már a második oltás pontos időpontját is feltüntették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!